Loading Events

« All Events

Preventie van Voorste Kruisband Letsels (Anne Benjaminse)

November 8 - November 9

€486
next benjaminse

TWEE DAAGSE CURSUS

Een letsel aan de Voorste Kruisband veroorzaakt ernstige gevolgen voor een atleet, met name de ‘time lost from sport’ en de verminderde sociale interactie met teamleden. Daarenboven wordt een ACL letsel ook geassocieerd met een verhoogd risico op verminderde deelname aan sport of fysieke activiteit, op een verhoogde BMI, op andere knieaandoeningen & het eerder optreden van knie artrose. Tekenend voor de ernst en doortastendheid van een ACL letsel is het lange en intensieve revalidatieproces dat essentieel is voor een optimale uitkomst.

Men besteedt veel tijd en moeite aan de preventie van ACL letsels. Echter, de letsel incidentie blijkt de laatste decennia niet te verminderen. Preventie programma’s blijken moeilijk implementeerbaar in real-world settings. Er bestaat dus een noodzaak om een brug te slaan naar de echte wereld door meer aandacht te hebben voor de eisen van een sport en de specifieke context.

Veel preventieve programma’s worden gereduceerd tot opwarmingsoefeningen. Deze worden door coaches aanzien als te statisch, niet sport-specifiek en dus onvoldoende toereikend om aan de prestatiedoelstellingen te voldoen. De programma’s zijn niet uitdagend en onvoldoende geïndividualiseerd.

Hoog tijd op preventie strategieën te optimaliseren.

Tijdens deze tweedaagse cursus worden tal van mogelijkheden ter optimalisatie van preventie strategieën besproken én ingeoefend. Op het einde van de cursus bent u in staat om voor uw atleet in de dagelijkse praktijk een evidence based preventie programma op te stellen, te plannen & te implementeren.

50% van deze cursus bestaat uit praktijkoefeningen met o.a. demonstraties van Dr. Anne Benjaminse. Deelnemers kunnen de skills inoefenen & toepassen op casussen zoals deze voorkomen in de kinesitherapeutische sportpraktijk.

 


TEAM ACL MEMBER VOORDEEL: ONTVANG 20% KORTING OP DE INSCHRIJVING VAN DEZE CURSUS ALS JE ZICHTBAAR BENT OP TEAM-ACL.COM/ACLPROFESSIONALS

€360,- voor members

> VRAAG HIER DE KORTINGSCODE AAN.

 

TEAM ACL MEMBER BENEFIT: RECEIVE A 20% DISCOUNT ON REGISTRATION FOR THIS COURSE IF YOU ARE VISIBLE AT TEAM-ACL.COM/ACLPROFESSIONALS

€360,- for members

> APPLY FOR THE DISCOUNT CODE HERE.


 

Doelstellingen van de cursus:

Op het einde van cursus

  • ken je de multifactoriële aard van ACL letsel mechanismen;
  • heb je kennis over letsel risico screening en monitoring;
  • heb je kennis en ervaring over motorisch leren;
  • herken en beoefen je verschillende impliciete motor learning instructies en feedback mogelijkheid (vb. external focus of attention, analogy training, …);
  • herken en beoefen je verschillende leermethoden (vb. differential learning, random practice, …);
  • heb je kennis en ervaring over implementatie van ACL preventie in verschillende specifieke contexten;
  • ben je in staat om te relfecteren over de motor learning & training methoden die je gebruikt;
  • zal je in staat zijn om structuur te brengen in je eigen preventie programma’s.

Organizer

NEXT ACADEMY
Email
info@next-rehabandperformance.be
View Organizer Website

Venue

Link 21
Welvaartstraat 14-1
Herentals, 2200
+ Google Map
View Venue Website