Loading Events

« All Events

Voorste Kruisband Revalidatie & Return to Sports (Alli Gokeler)

December 15 - December 16

€490.5

TWEE DAAGSE CURSUS

Een letsel aan de Voorste Kruisband veroorzaakt ernstige gevolgen voor een atleet met name door de ‘time lost from sport’, de fysieke en psychologische impact & de mogelijke gevolgen op langere termijn (vb. meniscusletsels of artrose). De meeste atleten die willen blijven sporten ondergaan een ACL-reconstructie.

Het beslissen of een atleet al dan niet terug mag sporten is moeilijke en uitdagend voor clinici, mede door de multifactoriële aard. Ondanks de ontwikkeling van verschillende RTS richtlijnen in de afgelopen jaren, zijn er nog steeds meer vragen dan antwoorden gerelateerd aan de optimalisatie van RTS criteria na ACL reconstructie. De afwezigheid van een wetenschappelijke consensus in deze materie kan bijdragen tot een verhoogd risico op herval bij te vroege sporthervatting.

RTS moet gezien worden als een continuüm, een proces tot het bereiken van optimale levels van return to performance. Gedurende deze cursus zal Dr. Alli Gokeler een kritische kijk geven op de huidige inzichten omtrent return to sport & return to performance na ACL reconstructie.

Dr. Alli Gokeler presenteert up-to-date wetenschap en zorgt hierbij dat je de huidige best practices kan integreren in je dagelijkse routines met je patiënten. Tevens geeft deze cursus inzichten in theoretische en praktische principes van motor learning, neuroplasticiteit en neurocognitie.

50% van deze cursus bestaat uit praktijkoefeningen met o.a. demonstraties van Dr. Alli Gokeler. Deelnemers kunnen de skills inoefenen & toepassen op casussen zoals deze voorkomen in de kinesitherapeutische sportpraktijk.


TEAM ACL MEMBER VOORDEEL: ONTVANG 20% KORTING OP DE INSCHRIJVING VAN DEZE CURSUS ALS JE ZICHTBAAR BENT OP TEAM-ACL.COM/ACLPROFESSIONALS

€360,- voor members

> VRAAG HIER DE KORTINGSCODE AAN.

 

TEAM ACL MEMBER BENEFIT: RECEIVE A 20% DISCOUNT ON REGISTRATION FOR THIS COURSE IF YOU ARE VISIBLE AT TEAM-ACL.COM/ACLPROFESSIONALS

€360,- for members

> APPLY FOR THE DISCOUNT CODE HERE.


Doelstellingen van de cursus:

Op het einde van cursus

  • kan je een individueel & evidence-based revalidatie programma plannen en implementeren.
  • kan je een omvattend spectrum van sensorimotorische en biomechanische tests gebruiken.
  • erken je dat return to play een continuüm is, eerder dan één bepaald moment in de tijd.
  • kan je bijdragen aan een gedeelde beslissing omtrent return to sport.

Details

Start:
December 15
End:
December 16
Cost:
€490.5
Website:
https://next-rehabandperformance.be/product/voorste-kruisband-revalidatie-return-to-sports-alli-gokeler/

Organizer

NEXT ACADEMY
Email
info@next-rehabandperformance.be
View Organizer Website

Venue

QBic
Fraikinstraat 36
Herentals, 2200 Belgium
+ Google Map
View Venue Website