Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinar: Testen en meten bij ‘Return-to-Sport’ na een VKB reconstructie

13 October 2022 @ 19:00 - 20:00

€21.6
wouter welling testing power

Het webinar, georganiseerd door Performance Based Healthcare en verzorgt door Wouter Welling, over “Return to sport na een VKB reconstructie”“Return-to-Sport’ na een VKB reconstructie” zit vol met kennis en inzichten die jou helpen om jouw VKB patiënt verantwoord terug te laten keren naar zijn sport. Het biedt inzicht voor het meten en testen zodat je weet hoe en waarom je met testen en meten de behandeling van een VKB revalidatie optimaliseert. 

Eén van de eerste vragen die je stelt na een voorste kruisband (VKB) reconstructie is “Wanneer kan ik mijn sport weer gaan hervatten”? Meer dan 90% van de sporters verwacht terug te keren naar de sport na een VKB reconstructie. Maar, terugkeren naar de sport na een VKB reconstructie is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit onderzoek blijkt dat slechts 65% van de amateursporters succesvol terugkeert naar het sportniveau van vóór de blessure.

In de praktijk blijkt namelijk dat terugkeren naar de sport een multifactorieel probleem is. Met andere woorden: er blijken verschillende voorwaarden van belang te zijn om succesvol te kunnen terugkeren naar de sport. Dit kunnen zowel fysieke als mentale voorwaarden zijn.

Ook krijgt een relatief groot deel van de jonge sporters een nieuwe VKB blessure. Dit kan oplopen tot wel 20%! Eén van de redenen is dat de afweging of iemand mag terugkeren naar de sport vaak gebaseerd wordt op subjectieve criteria (bijvoorbeeld alleen gebaseerd op revalidatietijd), zonder de objectieve voorwaarden in kaart te brengen.

In deze webinar wordt je stap voor stap meegenomen langs belangrijke aspecten binnen de VKB revalidatie. Hierbij worden steeds praktische voorbeelden gegeven voor het objectiveren van deze belangrijke aspecten.

Na een introductie komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Bewegingskwaliteit
  • Testbatterij

Details

Date:
13 October 2022
Time:
19:00 - 20:00
Cost:
€21.6
Website:
https://www.pbh.nl/event/testen-en-meten-bij-return-to-sport-na-een-vkb-reconstructie-14-okt/

Organizer

PBH Academy
Phone
+31 (0) 53 203 2002
Email
academy@pbh.nl
View Organizer Website

Venue

Online webinar