Contact Aldo Ottens

Do you have a question?
  Aldo Ottens

  Fysio- manueel therapeut/consultant ACL letsel
  Contact
  experience
  32 years
  avg. rehabilitation yearly
  15
  company
  Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee/ KernKinetics Monnickendam
  Read full description

  About Aldo Ottens

  Aldo Ottens is werkzaam in Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee en het KernKinetics test-en expertisecentrum in Monnickendam. Aldo doet veel metingen van ACL trajecten met o.a. Biodex en Kneelax. Aldo ondersteund hierbij met zijn ervaring, expertise en met het gebruik van apparatuur die over het algemeen niet beschikbaar is bij de lokale fysiotherapie praktijk.

  Aldo is in 1989 afgestudeerd als Fysiotherapeut en heeft vrij snel daarna de specialisatie Manuele Therapie behaald. Middels diverse (Sportrevalidatie) opleidingen, in zijn ruim 30-jarige loopbaan, is Aldo zich meer gaan verdiepen in de knie en nog meer specifiek in de revalidatie van de voorste kruisband.

  Als mede-eigenaar van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee is Aldo werkzaam in Monnickendam. Kernpraktijken Fysiotherapie is een samenwerkingsverband van 5 gelijkwaardige praktijken in regio Waterland Zaanstreek, met vestigingen in: Monnickendam, Purmerend, Volendam, Midden Beemster en Zaandam. Jaarlijks revalideert Aldo zo’n 10 tot 15 ACL trajecten van begin tot eind. De praktijk in Monnickendam beschikt over een grote trainingszaal van 200 m2 en is uitgerust met alle denkbare apparatuur die nodig is voor deze ACL revalidatie. Voor het sport specifieke deel van de (eind)revalidatie wordt gebruik gemaakt van de sporthal of de sportvelden op het sportpark.

  Aldo heeft in samenwerking met de 4 Kernpraktijken in Waterland met het Dijklanderziekenhuis Purmerend in 2013 het KernKinetics test-en expertisecentrum opgezet. Dit is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionaal test- en expertisecentrum. Hier wordt preoperatief, postoperatief en bij complexe (knie)traumatologie metingen en tests uitgevoerd en Aldo ziet hierdoor zo’n 75 ACL trajecten.
  Deze metingen en tests worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde apparatuur als de Biodex, Kneelax, MicroFet en Pro Jump mat. Middels het testen en meten in KernKinetics wordt objectief in kaart gebracht hoe de patiënt ervoor staat in zijn/haar revalidatie en kan er meer maatwerk geleverd worden. Vooral de voorste kruisbandrevalidatie trajecten worden hier intensief gevolgd en is er iedere 3 maanden een evaluatiemoment voor de kruisband revalidant.

  Testen bij ACL revalidatietrajecten worden ook op aanvraag van bijvoorbeeld collega Fysiotherapiepraktijken, consulten voor Sportartsen en diverse ziekenhuizen en klinieken in de regio Noord-Holland gedaan. In het KernKinetics zelf worden geen patiënten behandeld. Het doel is een betere samenwerking en communicatie tussen orthopeed en de lokaal behandelende Fysiotherapeuten.
  “If you don't use it you lose it!”