Contact Aldo Ottens

Do you have a question?
  Aldo Ottens

  Werkzaam in Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee en expertisecentrum KernKinetics Monnickendam. Metingen ACL trajecten met o.a. Biodex en Kneelax.
  Contact
  experience
  31 years
  avg. rehabilitation yearly
  15
  company
  Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee/ KernKinetics Monnickendam
  Read full description

  About Aldo Ottens

  Aldo Ottens is afgestudeerd als Fysiotherapeut in 1989 en heeft vrij snel daarna de specialisatie Manuele Therapie behaald. Middels diverse (Sportrevalidatie) opleidingen, in zijn ruim 30-jarige loopbaan, is Aldo zich meer gaan verdiepen in de knie en nog meer specifiek in de revalidatie van de voorste kruisband.

  Als mede-eigenaar van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee is Aldo, samen met tien collega Fysiotherapeuten, werkzaam in Monnickendam. Kernpraktijken is een samenwerkingsverband van 5 gelijkwaardige Fysiotherapiepraktijken in regio Waterland Zaanstreek, met vestigingen in: Monnickendam, Purmerend, Volendam, Midden Beemster en Zaandam.

  In Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee revalideert Aldo jaarlijks 10 tot 15 VKB trajecten van begin tot eind. De praktijk in Monnickendam heeft de beschikking over een grote trainingszaal van 200 m2 en is uitgerust met alle denkbare apparatuur die nodig is voor deze revalidatie. Voor het sport specifieke deel van de (eind)revalidatie wordt gebruik gemaakt van de naastgelegen sporthal ’t Spil of de sportvelden op het sportpark Markgouw.

  Met de 4 Kernpraktijken in Waterland heeft Aldo in samenwerking met het Dijklanderziekenhuis Purmerend in 2013 het KernKinetics test-en expertisecentrum opgezet. In KernKinetics wordt preoperatief, postoperatief en bij complexe (knie)traumatologie metingen en tests uitgevoerd. Deze metingen en tests worden met behulp van geavanceerde apparatuur als de Biodex, Kneelax, MicroFet en Pro Jump mat uitgevoerd. Vooral de voorste kruisbandrevalidatie trajecten worden hier intensief gevolgd. Zo is er iedere 3 maanden een evaluatiemoment voor de kruisband revalidant.

  De afgelopen 10 jaar is KernKinetics uitgegroeid tot een regionaal test- en expertisecentrum. Hierin worden alle VKB trajecten uit het Dijklanderziekenhuis door Aldo gevolgd. Ook doet hij inmiddels testen bij VKB revalidatietrajecten op aanvraag van bijvoorbeeld collega Fysiotherapiepraktijken, consulten voor Sportartsen en diverse ziekenhuizen en klinieken in de regio Noord-Holland.
  In KernKinetics ziet Aldo hierdoor ca. 70 tot 75 VKB trajecten per jaar. Een consult bestaat uit een korte inventarisatie naar het beloop bij de lokaal behandelende Fysiotherapeut. Daarna op de bank klinisch onderzoek (gemodificeerde IKDC testen) en het nameten van de stabiliteit van de VKB met behulp van de Kneelax apparatuur. Vervolgens vindt er een Isokinetische krachtmeting plaats op de Biodex apparatuur waar je ook direct de testuitslagen van ontvangt. De uitslagen en analyse van de testen worden vervolgens besproken met de patiënt en in een uitgebreide rapportage gestuurd naar de orthopeed en de behandelend fysiotherapeut.
  In KernKinetics test- en expertisecentrum zelf worden geen patiënten behandeld. Het doel is een betere samenwerking en communicatie tussen orthopeed en de lokaal behandelende Fysiotherapeuten.

  Aldo ondersteund hierbij met zijn ervaring, expertise en met het gebruik van apparatuur die over het algemeen niet beschikbaar is bij de lokale fysiotherapie praktijk. Middels het testen en meten in KernKinetics wordt objectief in kaart gebracht hoe de patiënt ervoor staat in zijn/haar revalidatie en kan er meer maatwerk geleverd worden.
  “If you don't use it you lose it!”