Contact Bart Billiet, MsC

Do you have a question?
  Bart Billiet, MsC

  Sportkinesitherapeut, Head Rehab Motion to Balance, Praktijkassistent UHasselt
  Contact
  experience
  25 years
  avg. ACL rehabilitations yearly
  35
  company
  Motion to Balance
  ACL Professionals / Physical Therapist / Bart Billiet, MsC
  Read full description

  About Bart Billiet, MsC

  Msc in physical education and physical therapy proves my passion for sports ánd medicine.
  Push your athletes to become a better version of themselves!

  Ik heb na mijn studies twintig jaar lang ervaring opgedaan in de sport bij o.a. KRC Genk, de Wilson Tennisacademie in Genk, maar ook bij vele individuele atleten.

  Motion To Balance:
  In 2006 stond ik samen met Gert Vandeurzen mee aan de wieg van Motion To Balance. In 2015 breidden we Motion To Balance uit tot een heus Rehab, Training & Performance Center.

  Bij Motion To Balance werk ik als specialist en eindverantwoordelijke voor de revalidatie van zowel acute als chronische sportletsels. Mijn grootste expertise bouwde ik op in de postoperatieve revalidatie van de voorste kruisbandletsels.

  Samen met collega Bart Dingenen werkte ik een aantal state-of-the-art revalidatieprogramma's uit, gebaseerd op verschillende criteria en fases. Met een duidelijke verband tussen wetenschap en praktijk. Om naar een volgende fase te gaan, dient de patiënt een aantal objectieve testen, vragenlijsten en klinische metingen te doorlopen en dit tot en met eventuele sporthervatting.

  Mijn passie en vermogen om mijn patiënten te motiveren tijdens een lange, uitdagende revalidatieperiode is waar je me aan herkent. Diezelfde passie draag ik ook feilloos over aan mijn studenten in de vorm van kennis.

  Universiteit Hasselt:
  Sinds 2011 ben ik ook praktijkassistent aan de Universiteit Hasselt, waar ik de praktijk combineer met de academische wereld.
  “Every ACL-injury is a huge opportunity to become a better athlete!”

  Work experience

  • 2000 - present - Owner: Motion Too Balance