Contact Germen Huijser, (Sport)fysiotherapeut | MSc. Manueel therapie

Do you have a question?
  Germen Huijser, (Sport)fysiotherapeut | MSc. Manueel therapie

  Praktijkeigenaar SMC Amersfoort | (Sport)fysiotherapeut | MSc. Manueel therapie
  Contact
  experience
  14 years
  avg. rehabilitation yearly
  25
  company
  SMC Amersfoort
  ACL Professionals / Physical Therapist / Germen Huijser, (Sport)fysiotherapeut | MSc. Manueel therapie
  Read full description

  About Germen Huijser, (Sport)fysiotherapeut | MSc. Manueel therapie

  Na omzwervingen in de (top)sport binnen de fysiotherapie heeft Germen Huijser sinds januari 2018 Sport Medisch Centrum Amersfoort opgezet.

  SMC Amersfoort is meer dan een fysiotherapiepraktijk. Wij zijn een sportmedisch centrum waar we met meerdere disciplines onder een dak er aan werken jouw prestaties te verbeteren. Of je nu topsporter of fanatiekeling bent, het vergroten van jouw bewegingsvrijheid is ons doel.

  Geboren uit een liefde voor bewegen en sport, blijven we enthousiast worden van sportprestaties. Van sporters die moeten revalideren of willen excelleren. In beide gevallen staren we ons niet blind op de blessure of het doel maar leggen we het hele traject onder de loep.

  Wij maken ons verantwoordelijk over jouw vraag en coachen jou tot je beter bent of beter wordt. Indien nodig vormen we een team met andere behandelaren, zodat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Jou beter laten sporten. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder jouw inzet. Bij SMC Amersfoort gaan we een samenwerking met je aan. Wij als coach jij als aanvoerder. Zo zorgen we ervoor dat jij zo snel mogelijk je doelen behaald.

  In het geval van een voorste kruisband blessure is het zaak om snel te handelen en wil je de sporter zo snel als mogelijk de duidelijkheid geven die hij/zij nodig heeft. Zo kan er goed beleid uit worden gezet. Klinkt logisch, maar dit is helaas nog zeker geen gewoonte binnen de fysiotherapie.
  Bij SMC Amersfoort doen we er alles aan om zo snel als mogelijk deze duidelijkheid te verschaffen, zodat de blik weer op de toekomst gericht kan worden. We begeleiden de sporter vanaf het moment dat de sporter geblesseerd raakt tot aan volledig wedstrijdfit zijn. Als sporter en fysiotherapeut vorm je samen één team. Als fysiotherapeut is het belangrijk om feeling te krijgen met het fysiek van de sporter. Daarbij is heldere communicatie van groot belang. Sporters kampen vaak met vragen als: “Wanneer gaan we weer naar buiten? Wanneer mag ik weer volledig aansluiten bij de groep? Ik voel me fit, waarom doe ik dan nog niet alles?” Door uitleg te geven over bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een kruisband volledig is ingegroeid in het lichaam en welke risico’s er spelen bij bijvoorbeeld sneller terugkeren dan 9-12 maanden na operatie, proberen we de sporter zo veel mogelijk onderdeel te laten zijn van de beslissingen die we nemen binnen de revalidatie.

  Naast een ruime sportzaal met alle benodigde materialen, heeft SMC Amersfoort samenwerkingen met voetbalclubs in de omgeving, zodat er ook op locatie sportspecifiek gerevalideerd kan worden. Juist de revalidatie op het veld is een essentieel onderdeel bij voorste kruisband revalidatie en bij langdurige blessures in het algemeen. In alle jaren dat Germen fysiotherapeut is, traint hij met de vkb revalidanten ook buiten de praktijk, om zo de sporters weer topfit af te leveren na een blessure.

  Als fysiotherapeut gaat Germen graag aan de slag met deze groep. Hij coacht ze en staat ze mentaal bij, zodat de sporters weer het volledige vertrouwen herwinnen in hun eigen kunnen op de weg terug naar wat ze het liefste doen: sporten.
  “Sport Beter!”