Contact Laurens Frik, MSc Sport Scientist & BSc Fysiotherapeut

Do you have a question?
  Laurens Frik, MSc Sport Scientist & BSc Fysiotherapeut

  Sportwetenschapper, fysiotherapeut en mede-eigenaar van Frix Fysio en Performance: een multidisciplinair team na kruisbandletsel.
  Contact
  experience
  7 years
  avg. rehabilitation yearly
  35
  company
  Frix Fysio & Performance
  ACL Professionals / Physical Therapist / Laurens Frik, MSc Sport Scientist & BSc Fysiotherapeut
  Read full description

  About Laurens Frik, MSc Sport Scientist & BSc Fysiotherapeut

  Een groot gedeelte van de sporters verwacht gemakkelijk terug te keren naar hun sport na kruisbandletsel, helaas is dit niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er blijken verschillen voorwaarden van belang te zijn om verantwoord je sport weer te kunnen hervatten. Een kruisbandrevalidatie is maatwerk, je moet sterker terugkomen dan je ooit bent geweest op zowel fysiek als mentaal vlak. Vaak gebeurt de beslissing voor return-to-sport nog op basis van subjectieve waarden (duur van de revalidatie), zonder daarbij te kijken naar de objectieve voorwaarden (kracht, kniefunctie, kwaliteit van bewegen etc).

  Wij geloven erin dat wij met onze onderscheidende behandelmethodiek het verschil kunnen maken in jouw kruisbandrevalidatie; een combinatie van unieke hands-on behandeling (Deep Tissue Massage (DTM), Active Release Techniques (ART) en Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM)) met hands-off oefentherapie in onze uitgebreide trainingslooden en bewegingsanalyse met toepassing van innovatie en bewegingswetenschappelijke zorg. De kwaliteit van je revalidatie wordt per fase in kaart gebracht in ons sportlab met de modernste test- en meetapparatuur. Hierin kijken wij bijvoorbeeld met de Biodex of je voldoende spierkracht hebt en waar we nog aan moeten werken, bekijken wij met een sprongtestbatterij hoe je kniefunctie ervoor staat en kijken we naar de kwaliteit van bewegen. Verder nemen wij nog met vragenlijsten af hoe jij er mentaal voor staat, want ook dit is naast het fysiek een erg belangrijke factor.

  Verder zien wij de veldrevalidatie als een belangrijke brug naar de terugkeer van jouw sport. Deze fase bouwen wij op volgens een standaard protocol, waarin we juist starten met simpele gecontroleerde rechtlijnige bewegingen en toewerken naar reactieve sport-specifieke chaos bewegingen. Aan deze fase hangen wij de laatste sport-specifieke testbatterij (sprint-, wendbaarheid- en uithoudingsvermogentesten) om te bepalen of jij er weer klaar voor bent.

  Publications

  • 2021 - On-Field Tests for Patients after ACL Reconstruction: a Scoping Review. Orthopaedic Journal of Sports Medicine.