Contact Peter Eppinga, MSc. Sportphysical therapist // MSc. Sportsscientist

Do you have a question?
  Peter Eppinga, MSc. Sportphysical therapist // MSc. Sportsscientist

  Performance Manager, Sportsphysical therapist, sportscientist, extended scope specialist.
  Contact
  experience
  21 years
  avg. ACL rehabilitations yearly
  50
  company
  MCZ
  ACL Professionals / Physical Therapist / Peter Eppinga, MSc. Sportphysical therapist // MSc. Sportsscientist
  Read full description

  About Peter Eppinga, MSc. Sportphysical therapist // MSc. Sportsscientist

  Peter Eppinga (MSc.) is sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper met specifieke interesse voor het gedeelte Return tot Sport na letsel. Peter is inmiddels als sportfysiotherapeut geruime tijd werkzaam in de top- en breedte sport. Peter begeleid dan ook veel sporters met het terug komen op het door hun gewenste niveau.

  Na het behalen van zijn master opleiding Bewegingswetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen is Peter fysiotherapie gaan studeren om meer het fysieke contact in een revalidatie traject te kunnen uitvoeren. Na zijn behaalde fysiotherapie diploma heeft Peter cum laude de opleiding tot Sportfysiotherapie in Utrecht behaald. Daarnaast heeft hij verschillende diploma’s behaald die zijn gereedschapskist vullen met tools die hij in kan zetten in de revalidatie.

  Tijdens zijn studie was Peter begonnen als revalidatie trainer bij FC Groningen. Uiteindelijk groeide hij door tot sportfysiotherapeut bij de eerste selectie van FC Groningen van 2008. Na het behalen van de bekerwinst in 2015 is Peter (mede-) praktijkeigenaar geworden van MCZ in Groningen.

  Vanuit zijn praktijk MCZ (Centrum voor Sportbegeleiding en fysiotherapie) wordt er gewerkt met een speciaal knie team dat gespecialiseerd is in voorstekruisband revalidatie. Naast het bieden van een vakkundig revalidatie traject van de behandelbank naar het sportveld begeleiden ze bij MCZ ook jou en je trainer om je terug te krijgen op je oude niveau zonder terugval in blessures.

  Bij MCZ hebben ze een testbatterij ontwikkeld waar praktijken uit de hele omgeving gebruik van maken in de trajecten van o.a. een voorstekruisband revalidatie. Middels biodexmetingen / sprongtesten met biomechanische analyse / veldtesten en het volgen van de cliënt op scores voor een psychologische gereedheid (o.a. angst is een belangrijke factor en bepalend voor terugkeer naar het oude sportniveau) volgen we het traject van de voorste kruisband revalidatie op de voet. Op basis van de testgegevens weet je precies waar je staat en waar je aan kunt werken. Zo krijg jij en je behandelend fysiotherapeut het juiste inzicht om je verder te helpen in je revalidatie.

  Naast dat MCZ zich richt op het volledige revalidatietraject van behandelbank naar veldrevalidatie richt het zich ook op innovatie en onderzoek op dit gebied. Er wordt daarin samengewerkt in Het Omnium met bewegingswetenschappers, sportdiëtisten, sportartsen, sportpodologen, fysiek trainers en (sport)orthopeden/ kniespecialisten om jou het beste traject aan te kunnen bieden. Er wordt bij MCZ multidisciplinair gewerkt en op deze manier wordt er gekeken vanuit verschillende invalshoeken naar de meest optimale revalidatie.

  De voorstekruisbandblessure is ingrijpend en zorgt ervoor dat men een langere tijd geen sport kan beoefenen. De kans op een tweede kruisband blessure ligt nog steeds erg hoog.
  “Ik ben er van overtuigd dat we dit kunnen reduceren en wil graag mijn steentje daaraan bijdragen middels onderzoek-innovatie naar de beste behandeltechniek en door de patiënt centraal te stellen. Een uitdagend werkgebied waar nog veel winst te halen valt.”
  “Op basis van testgegevens weet je precies waar je staat en waar je aan kunt werken. Zo krijg jij het juiste inzicht in je revalidatie.”