Contact Tim van der Laan, Exos Performance Specialist

Do you have a question?
  Tim van der Laan, Exos Performance Specialist

  Fysiotherapeut, Performance specialist & Co-Owner bij Sports Performance Nederland
  Contact
  experience
  7 years
  avg. rehabilitation yearly
  25
  company
  Sports Performance Nederland
  ACL Professionals / Physical Therapist / Tim van der Laan, Exos Performance Specialist
  Read full description

  About Tim van der Laan, Exos Performance Specialist

  Ik ben Tim van der Laan en ik ben als fysiotherapeut gespecialiseerd in het revalideren van langdurig geblesseerde sporters. Daarnaast ben ik Exos performance specialist en mede-eigenaar van Sports Performance Nederland.

  Tim werkt al járen met zaalvoetballers, korfballers en basketballers: “Als fysiotherapeut ben ik verbonden aan de Nederlandse Basketball Bond voor Vrouwen U16. In 2019 nam ik als fysiotherapeut deel aan het Europees Kampioenschap Basketbal Vrouwen U16. Dat was prachtig om mee te maken.

  Ook behandel ik onder andere de zaalvoetbal internationals van FC Marlène (Heerhugowaard) en de korfbal internationals van KZ/Thermo4U (Koog aan de Zaan). Bij KZ ben ik ook verantwoordelijk voor het krachttrainingsprogramma. Deze spelers begeleid ik gedurende het seizoen. Ik zorg ervoor dat ze zo sterk en fit mogelijk de wedstrijden spelen.”

  Vanuit onze fysiotherapiepraktijk in Koog aan de Zaan behandelen en begeleiden wij sporters van elk niveau. Je kunt bij ons terecht voor klachten rond elke gewrichts- en spiergroep. We behandelen je klachten met diverse methodes, waaronder dry needling en exclusief in Nederland: Thermo4U.
  “Samen een hersteltraject uitstippelen en vervolgens de wekelijkse progressie van een geblesseerde atleet zien, geeft mij veel voldoening.”

  Work experience

  • 2017-present - Sports Performance Nederland
  • 2019- - Nederlandse Basketball Bond
  • 2017-2020 - FC Marlene (Fysiotherapeut)

  Memberships of professional organizations

  • 2016 - Exos Performance Specialist