Contact David den Hartog

Do you have a question?
  David den Hartog

  Professional Master Sportfysiotherapeut en manuele therapeut bij Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport.
  Contact
  experience
  21 years
  avg. rehabilitation yearly
  23
  company
  Geeresteingroep
  ACL Professionals / Physical Therapist / David den Hartog
  Read full description

  About David den Hartog

  David den Hartog is als fysiotherapeut sinds 2002 werkzaam bij de Geeresteingroep, lokatie Geeresteinselaan in Woudenberg. Hij heeft zich vanaf het begin vol enthousiasme verdiept in onder andere sport- en knierevalidatie.

  Na het behalen van de Masters Manuele therapie (2008) en Sportfysiotherapie (2011) aan de SOMT in Amersfoort is David sinds 2011 ook verbonden als docent aan de opleiding Master Sportfysiotherapie.

  David werkt binnen de kruisbandrevalidatie samen met verschillende gespecialiseerde orthopeden in de regio Midden-Nederland. Om zijn patiënten binnen een revalidatietraject nog meer variatie en uitdaging te kunnen bieden werkt hij met een vaste collega samen.

  David vindt het een enorme uitdaging om zowel op fysiek gebied als op mentaal gebied de sporter een passend programma te bieden.
  “Een revalidatietraject na een voorste kruisbandreconstructie is een niet te onderschatten traject. Naast het geduld moet de patiënt het op kunnen brengen om maandenlang gedisciplineerd te trainen om het beste resultaat te krijgen en de kans op Return to Performance zo groot mogelijk te maken. Binnen de Geeresteingroep zijn er veel mogelijkheden voor de geblesseerde sporter. Naast de mogelijkheden binnen de praktijken qua trainen (grote oefenruimte binnen en buiten) en meten (o.a. een Biodex) hebben we ook de beschikking over meerdere sportvelden om zo de patiënt een nog passender programma te kunnen bieden in een ruimere en vaak sportspecifiekere setting. Een goede revalidatie blijft immers maatwerk en altijd gericht op de uiteindelijke doelsport of activiteit!”

  Naast zijn ervaringen in de fysiotherapie gebruikt David ook zijn eigen ervaring als sporter (hij heeft op hoog niveau gehandbald en loopt nu fanatiek hard).

  Verder is hij sinds 2008 actief in het schaatsen waar hij diverse ploegen begeleid heeft en sinds 2010 is hij werkzaam als fysiotherapeut bij de KNSB.
  “Een goede revalidatie blijft immers maatwerk en altijd gericht op de uiteindelijke doelsport of activiteit!”

  Work experience

  • 2002 | heden - Geeresteingroep
  • 2011 | heden - SOMT Gastdocent
  • 2010 | 2021 - KNSB Jong Oranje
  • 2008 | 2010 - VPZ Speed Skating Team