Contact Niels Langens, Msc.

Do you have a question?
  Niels Langens, Msc.

  MSc. Sportfysiotherapeut & Manueeltherapeut bij FysioSupport en Kliniek ViaSana.
  Contact
  experience
  13 years
  avg. rehabilitation yearly
  12
  company
  FysioSupport
  ACL Professionals / Physical Therapist / Niels Langens, Msc.
  Read full description

  About Niels Langens, Msc.

  Niels Langens is gespecialiseerd in de behandeling van knieklachten en de voorste kruisband in het bijzonder. Hij werkt als MSc. Sportfysiotherapeut & Manueeltherapeut bij FysioSupport in Mill en in Kliniek ViaSana in Mill.

  Bij FysioSupport begeleidt Niels revalidanten na een knie-operatie en ziet hij patiënten voor een second opinion bij langdurige/complexe klachten.

  Bij Kliniek ViaSana behandelt Niels samen met de orthopedisch chirurg kniepatiënten voor consulten en controles na een voorste kruisbandreconstructie.

  Er worden, in samenwerking met Kliniek ViaSana, door Niels veel kruisbandrevalidanten met de Biodex getest. Voor deze krachttesten en een ‘Screening Return to Play’ komen de revalidanten vanuit de gehele regio. Met de testuitslagen kan de revalidant dan verder revalideren bij de eigen fysiotherapeut. 

  Belangrijk is dat vooruitgang van de revalidatie, zoals de kracht in het been, objectief wordt gemeten. Stap voor stap toewerken naar het doel op basis van criteria!
  Een duidelijk plan en goede communicatie tussen de sportfysiotherapeut, orthopeed en revalidant is nodig om de lange revalidatie tot een succes te brengen.
  Van een knie die weer happy is, naar intensieve krachttraining, rennen/springen en uit eindelijk training op het veld of zaal.

  De opgedane ervaring en kennis van o.a. de nieuwste wetenschappelijke evidentie bespreekt Niels graag met collega’s. Daarnaast geeft Niels ook cursussen over de VKB.
  “Revalideren is een fysieke én mentale uitdaging. Inzet, motivatie en doorzettingsvermogen zijn nodig om het einddoel te bereiken”

  Work experience

  • 2022 - > FysioSupport Mill
  • 2016 - 2022 - > Wolbert Fysio Uden
  • 2010 - 2016 - > Topfysiotherapie Oss

  Memberships of professional organizations

  • 2016 - Knienetwerk Brabant (bestuurslid)