Contact Niels Langens, Msc.

Do you have a question?
  Niels Langens, Msc.

  MSc. Sportfysiotherapeut & Manueeltherapeut bij FysioSupport en Kliniek ViaSana.
  Contact
  experience
  13 years
  avg. rehabilitation yearly
  12
  company
  FysioSupport
  ACL Professionals / Physical Therapist / Niels Langens, Msc.
  Read full description

  About Niels Langens, Msc.

  Een duidelijk plan en goede communicatie tussen de sportfysiotherapeut, orthopeed en revalidant is nodig om de lange revalidatie tot een succes te brengen.

  Belangrijk is dat vooruitgang van de revalidatie, zoals de kracht in het been, objectief wordt gemeten. Stap voor stap toewerken naar het doel op basis van criteria! Van een knie die weer happy is, naar intensieve krachttraining, rennen/springen en uit eindelijk training op het veld of zaal.

  Niels Langens is fysiotherapeut en kniespecialist bij FysioSupport in Mill. Daarnaast werkt hij ook in de kliniek ViaSana. Hier behandelt hij samen met de orthopedisch chirurg kniepatiënten. Niels is gespecialiseerd in de behandeling van de knie en voorste kruisband blessure.

  De afgelopen jaren heeft Niels Langens zich gespecialiseerd in de behandeling van knieklachten en de voorste kruisband in het bijzonder. Bij FysioSupport begeleidt Niels revalidanten na een knie-operatie en ziet hij patiënten voor een second opinion bij langdurige/complexe klachten. "Daarnaast testen we met een Biodex krachttest en een Screening Return to play veel kruisbandrevalidanten vanuit de gehele regio, vaak in samenwerking met Kliniek ViaSana".
  Niels werkt bij Kliniek ViaSana als knie-expert. Hij kan je ook helpen met eenmalige consulten en de controles na een voorste kruisbandreconstructie.

  Opgedane ervaring en kennis van de nieuwste wetenschappelijke evidentie bespreek Niels graag met collega’s, onder andere door het geven van cursussen.
  “Revalideren is een fysieke én mentale uitdaging. Inzet, motivatie en doorzettingsvermogen zijn nodig om het einddoel te bereiken”

  Work experience

  • 2022 - > FysioSupport Mill
  • 2016 - 2022 - > Wolbert Fysio Uden
  • 2010 - 2016 - > Topfysiotherapie Oss

  Memberships of professional organizations

  • 2016 - Knienetwerk Brabant (bestuurslid)