Contact Ralph Speerstra, MSc. Sportfysiotherapeut

Do you have a question?




  Ralph Speerstra, MSc. Sportfysiotherapeut

  Sportfysiotherapeut MSc bij Pro-F
  Contact
  experience
  20 years
  avg. ACL rehabilitations yearly
  25
  company
  Pro-F Fysiotherapie
  ACL Professionals / Physical Therapist / Ralph Speerstra, MSc. Sportfysiotherapeut
  Read full description

  About Ralph Speerstra, MSc. Sportfysiotherapeut

  Ralph Speerstra werkt sinds 2018 als Sportfysiotherapeut MSc bij Pro-F.
  Daarvoor heeft Ralph ruim 13 jaar gewerkt bij FC Twente. Hier heeft Ralph veel ervaring opgedaan in het diagnosticeren van acute sportblessures, het revalideren van sportblessures en het werken in een “high-pressure” omgeving, waarin het maken van de juiste beslissingen zeer belangrijk is. Bij FC Twente heeft Ralph van dichtbij gezien wat de impact kan zijn op het leven van een prof sporter van een blessure. De gevolgen van een ACL blessure heeft grote gevolgen voor de mens achter de prof voetballer. Hierdoor is de interesse ontstaan in het revalideren van ACL blessures, om ervoor te zorgen dat de kansen voor de (prof)voetballer / sporter zo groot mogelijk zijn om terug te keren op het oude niveau.

  “Het begeleiden van de persoon achter de ACL blessure heeft altijd mijn aandacht. De ACL blessure roept veel vragen op en kan de nodige onzekerheid met zich meebrengen. Het coachen van de patiënt is van essentieel belang in alle verschillende fases.” Samen met de patiënt wordt het traject uitgestippeld aan de hand van een protocol bij Pro-F. Door het coachen, uitdagen en afremmen van de patiënten proberen we het individuele einddoel zo goed mogelijk te behalen.

  Er wordt binnen de kruisband revalidatie veel aandacht besteed aan kracht- en coördinatietrainingen. Daarnaast heeft Ralph zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld op het gebied van neurocognitieve trainingen. Door middel van gedoseerde chaos toe te passen binnen de (veld)revalidatie wordt de stap naar de eigen sport zo klein mogelijk gemaakt.

  Bij Pro-F is er een optimale revalidatie omgeving voor zowel de top- als breedtesporter. Ruimte voor krachttrainingen en een indoor ruimte voor voetbal, tennis en hockey behoren tot de mogelijkheden. Ook maakt Pro-F gebruik van kunstgrasvelden voor de (dagelijkse) sportspecifieke veldrevalidatie. Het toepassen van gefaseerde trainingsmethode worden de veldrevalidaties zo optimaal mogelijk ingericht zodat de overgang naar Return to Play zo goed mogelijk is.

  Bij Pro-F werken we multidisciplinair, onder andere met onze bewegingswetenschapper Wouter Welling (ook te vinden op Team-ACL.com).
  “Het coachen van de patiënt is van essentieel belang in alle verschillende fases”